Keramik har virkelig fået et velfortjent comeback. Det er helt klart et håndværk og en kunstform, der ikke er til at overse, heller ikke i vores kunstsamling her på siden. Keramikerfaget er et af de ældste håndværk. Leret er fantastisk til brugskunst og ikke mindst kunst, der er smukt at se på. Kunstnere kan udtrykke følelser og øjebliksbilleder på samme niveau som andre medier og virkemidler. I mange år har keramik været lidt ude i “kulden”, men heldigvis er det inviteret ind igen i den kunstneriske sfære som det i allerhøjeste grad fortjener.

Keramikkens historie

Ældst er keramikken fra Jomonkulturen i Japan, hvis folk var fastboende fiskere; keramik fundet på øen Kyushu er dateret til ca. 500 f.kr. Den ældste keramik fra Jomonkulturen består af simple kogekar, som regel uden ornamentik, men nogle med prydet lerlister eller små bønneformede lerknopper. Omkring 6000 f.kr. finder man ud af keramikkens fordele i middelhavslandene. Det udbredes fra syd mod nord og omkring år 1000, har vi keramikken i Europa og Norden. Siden der har det udviklet sig markant inden for teknikker, anvendelser mm. op til vor tid og er hele tiden i udvikling, da der er tale om en kunstnerisk proces lige som alt anden kunst.

Om vores keramikkunstnere

Vi er virkelig glade for at have fået Anne Kryger med nogle af sine vaser. Anne har lavet keramik i over 30 år og arbejder i stentøjsler. Hun er kan dreje og forme på lige plan og formår altid at få en skulpturel indfaldsvinkel på sine brugsting også. Altid spændende og se hvad hun finder på. Hendes inspirationskilde er børn og ikke mindst barnlige sjæle og farverige personer.

Der er endvidere keramik fra kunstneren Rikke Heinecke, som vi også er så heldige, at have flere malerier af i vores galleri. Rikke er kendt for de “krukkede” malerier. Dvs. malerier med krukker og fade mm., der har en fantastisk stoflighed og tekstur.

Til sidst, er der Lea Peters, som arbejder både som billedkunstner, skulptør og hvad hun ellers kan få fat i.

Vi håber hele tiden at finde flere spændende keramikkunstnere, så vi også der kan være med til at tilbyde et bredt udvalg der til vores kunder og samarbejdspartnere.

Keramik topknap