Akvarel skal der til, når der tales om kunst. Akvarel er også kendt under betegnelsen vandfarver. De smukke akvareller er ofte lette og fine, da det er gennemsigtige farver og det hvide papir, der arbejder tæt sammen og danner denne smukke udtryksform. Det kan være det sarte og næsten usynlige eller det kan være i stærke og glade farver. Alt efter hvad udtrykket skal være.

Mange prøver at male akvarel mindst en gang i sit liv, fordi det er nemt at gå til. Dvs. det er nemt rent praktisk, det kræver lidt vand, papir, farver og en skål. Men når det så er sagt, så må det understreges, at det er meget få der virkelig mestrer denne teknik. Der er ikke plads til fejl og når farven er lagt, er der ingen fortrydelsesret. Det er samtidig det, der gør akvarel så spændende og umiddelbar og jo bedre kunstneren er, jo nemmere ser det ud, så man må endelig ikke lade sig narre.

Vi er så glade for at have nogle kunstnere her, som virkelig mestrer disse teknikker og er stolt af, at vise dem til vores kunder. Vi håber virkelig at vække interesse for denne smukke maleteknik.

Pas godt på din akvarel

I de “gode gamle dage”, var det akvarel, man mente kvinderne skulle male, hvis ellers de skulle male. Det var blot syslerier og noget man sad og hyggede sig med. Men i dag er der heldigvis lige så stor respekt omkring akvarellen som alle andre malerteknikker. Det er vigtigt ikke at hænge sin akvarel direkte i sollys, hvis man skal have glæde af den i mange år. Passer man godt på den, kan den overleve flere generationer.

Der er altid plads til en akvarel

Da akvarel males på papir eller pap, er det oftest ikke i så store formater, hvorpå der males. Der er altid plads til en akvarel, da billedets oftest mindre størrelse, kan være mange steder på væggen. Under lampen, mellem reolen og stolen. Ja den lille krog, der trænger til et løft.

Der vil også her være skiftende udstilling og følg endelig med, der kommer hele tiden nye akvareller til.

Akvarel - top